Zorg voor de cliënt & zorg voor jezelf

Kun je klantgericht werken én assertief zijn?

Als professional in de zorg werk je klantgericht en collegiaal. Goede communicatie is daarbij van groot belang. Soms loopt de communicatie niet soepel. Een collega houdt zich niet aan afspraken. Of heeft vaak kritiek en nooit een compliment. Familiebezoek stelt eisen in plaats van vragen. En patiënten vertonen grensoverschrijdend gedrag.

Ga je lastige situaties en conflicten liever uit de weg? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Zeg je ‘ja’ tegen extra klussen waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Doe je vaker je mond niet open terwijl je wel degelijk iets te zeggen hebt? Voel je je na je werk uitgeblust en niet voldaan?

In deze training ‘Zorg voor de cliënt, zorg voor jezelf’ leer je persoonsgerichte zorg, klantgerichtheid èn assertiviteit te combineren. Je gaat met meer lef en daadkracht optreden en effectief communiceren. Met oog en oor voor je patiënten, je collega’s en jezelf!

Leer hoe je zorgt voor de cliënt & voor jezelf

In een prettige sfeer en vlot tempo trainen we om te beginnen jouw communicatieve vaardigheden (actief luisteren, vragen stellen, kritiek geven en ontvangen). Daarnaast ontwikkel je middels opdrachten en oefeningen persoonlijke, assertieve vaardigheden en leer je deze in werksituaties toe te passen. Aan de hand van eigen ervaringen en leerwensen oefen je praktijksituaties met een acteur.

De training geeft je inzicht in:

♦ persoonlijke belemmeringen en kwaliteiten
♦ wat energie geeft en wat energie vreet
♦ de balans tussen persoonsgerichte zorg, zorg voor jezelf en assertief optreden

Na de training kun je:

♦ eigen grenzen (h)erkennen
♦ effectief reageren op grensoverschrijdend gedrag
♦ zelfbewust en daadkrachtig optreden
♦ actief luisteren en omgaan met feedback
♦ overtuigend jouw mening geven en vast houden
♦ beter omgaan met energievreters

Praktische Informatie

Programma:  incompany training
Duur: in overleg, gemiddeld anderhalve dag, waarvan 1 dagdeel met acteur
Werkwijze: praktisch en actief
Plaats: op locatie
Groepsgrootte:  maximaal 12 personen
Prijs per groep: voor de  trainer gemiddeld € 500,- per dagdeel; voor trainingsacteur € 250,- per dagdeel; exclusief: materiaal, catering, eventuele kosten accommodatie, reiskosten; btw vrij.
Vragen:  0347 32 00 41 / 06 122 60 197

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Wilt u weten hoe wij uw medewerkers kunnen helpen agressie te verminderen en adequaat te reageren? Wilt u kennismaken met ons en onze trainingen?

Neem contact op