Werkwijze: praktisch en actief - leren door doen!

Wat je vandaag leert in de training, kun je morgen in de praktijk brengen. Ervaringsgericht leren is de grondslag van onze trainingen. Deelnemers bereiken écht resultaat in de praktijk, door tijdens de training te oefenen met concrete vaardigheden. Wij werken met praktijkvoorbeelden en spelen in op vragen en verzoeken. Vooraf luisteren wij goed naar leerwensen en stellen een training in overleg samen.

'Leren door doen' nemen wij ook letterlijk: we houden van actie en beweging in onze trainingen. We gebruiken afwisselende werkvormen en laten deelnemers door verschillende bewegingsoefeningen ervaren hoe weerbaar gedrag werkt.

In de trainingen werk ik samen met professionele co-trainers en acteurs. Ook verzorgen wij specifieke trainingen. Bijvoorbeeld op het gebied van fysieke vaardigheden. Of over de agressieproblematiek bij specifieke doelgroepen patiënten of cliënten, zoals mensen met een autistische stoornis. Ook heb ik voor een aantal zorginstellingen en scholen een 'Train de Trainer' op maat ontwikkeld en uitgevoerd. En mezelf langzaam overbodig gemaakt....

Praktisch en actieve werkwijze door:

♦ Theorie, methodieken, modellen worden altijd uitgelegd met behulp van praktijkvoorbeelden
♦ Actuele kennis, praktische opdrachten en actieve (bewegings) oefeningen
♦ Uitwisselen van eigen ervaringen met collega’s
♦ Praktijksituaties oefenen met een professionele acteur
♦ Kleine thuisopdrachten ter aanvulling, verdieping en toepassing
♦ Veilig oefenen van zelfverdediging- en controletechnieken in een gymzaal (bij de fysieke agressietrainingen)

Certificaat

Deelnemers die voldoen aan de aanwezigheidseis en eventuele praktijkopdrachten, ontvangen na afloop van de training een deelname certificaat.

Geïnteresseerd?

Wilt u weten hoe wij uw medewerkers kunnen helpen agressie te verminderen en adequaat te reageren? Wilt u kennismaken met ons en onze trainingen?

Neem contact op