Trainingsbureau met pit

Bernadete_van_den_Brekel.JPG

 

In 1992 ben ik gestart met Van den Brekel Trainingen: een trainingsbureau voor iedere medewerker in de zorg en het onderwijs die op de een of andere manier sterker in haar/zijn schoenen wil staan en beter wil omgaan met lastig en agressief gedrag.

Mijn doel is deze beroepsgroepen te leren hoe je een zorggerichte instelling kunt combineren met een assertieve werkhouding. Hoe je effectief kunt optreden tegen agressie en grensoverschrijdend gedrag en weerbaar bent in je werk.

Weerbaar zijn in lastige situaties met collega's, klanten en patiënten is belangrijk voor je werkplezier en motivatie. Weerbaar zijn is geen kunstje. Het gaat erom dat je weet te reageren op een manier die bij jou past en bij de situatie. 

Kun je sterk zijn en tegelijkertijd kwetsbaar? Ik vind dat juist de combinatie extra krachtig is.

Lang heb ik mezelf vooral als 'sterk' gepresenteerd. Als vrouw met vechtsportervaring, uitgesproken mening en stoer beroep van trainer weerbaarheid en zelfverdediging.

Maar ja ;...niemand is 24/7 sterk, stoer en weerbaar. In de afgelopen jaren ben ik zelf, door 'ervaringsleren' een andere invulling gaan geven aan mijn werk en trainingen. Laat 'sterk' en ook 'kwetsbaar' meer in de praktijk zien. Verwerk beide in oefeningen en trainingsopdrachten. Waardoor deelnemers zich ook meer herkennen in de training en opdrachten beter aansluiten.

Elementen uit de weerbaarheid methode 'Rots- en Water' gebruik ik daarom graag. Zo leren deelnemers in mijn trainingen hoe je 'hard' (Rots = confronteren, grenzen stellen, ingrijpen) moet zijn waar nodig (bij fysieke agressie) en 'zacht' (Water = contact maken, luisteren, begrip met begrenzing waar nodig), met oog en oren voor je klant, cliënt of patiënt, waar mogelijk.

Heel blij ben ik wanneer deelnemers ervaren en begrijpen dat je voor weerbaar zijn, geen vechtsporter hoeft te zijn met jarenlange training op de mat. Ik laat ze zien en ervaren dat weerbaar zijn voor iedereen mogelijk is.

Hoe? Zelf leer ik veel door te doen! Ik hou van bewegen. Lang stilzitten en luisteren kan ik niet zo goed. Bewezen is ook dat mensen beter leren door afwisseling in werkvormen, leerstijlen en door actie. Zo kunnen kinderen op school zich aanwijsbaar beter concentreren en hebben ze meer leerplezier als ze regelmatig even in beweging komen met een fysieke oefening of spelletje.

Actie en beweging is dan ook wat wij in onze trainingen brengen en belangrijk vinden. Deelnemers zijn hier ook vaak enthousiast over. Hierin maken wij ook het verschil met andere trainingsbureau's.

Doelgroepen

De trainingen zijn voor iedere medewerker in de zorg en het onderwijs, van ieder niveau. Die steviger in zijn of haar schoenen wil staan. Het doel en de inhoud van iedere training worden voor besproken met de organisatie en haar medewerkers. Zodat ik zeker weet dat de training aansluit bij vragen, wensen, werkpraktijk en ervaringen.
Naast deze doelgroep, train ik ook al ruim 20 jaar kinderen en jongeren in zelfverdediging en weerbaarheid. Soms samen met andere trainers. Wil je hier meer over weten? Kijk op: www.kindentienertraining.nl

Enthousiast, betrokken, motiverend

Van den Brekel Trainingen is opgericht door Bernadette van den Brekel: afgestudeerd sociaal pedagoog, communicatietrainer en trainer zelfverdediging en weerbaarheid. Deelnemers waarderen mij om mijn duidelijke verhaal, mijn betrokkenheid bij hun werk en de praktische invulling van de training. Waar nodig werk ik samen met andere professionele trainers en acteurs. Wij zijn enthousiast voor ons vak, betrokken bij de deelnemers en motiverend. Zodat jij morgen doet, wat je vandaag geleerd hebt. En weerbaarder bent in je werk.

Kwaliteitsregister

Van den Brekel Trainingen is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze trainingen exclusief btw aanbieden.

Beroepsverenigingen

Wij zijn opgenomen in het beroepsregister van docenten weerbaarheid. 
Ook is Van den Brekel Trainingen lid van de NVO2, de Nederlandse vereniging van HRD-professionals in ontwikkelen en opleiden.

 

Geïnteresseerd?

Wilt u weten hoe wij uw medewerkers kunnen helpen agressie te verminderen en adequaat te reageren? Wilt u kennismaken met ons en onze trainingen?

Neem contact op